Její velké obětavé srdce pomohlo spoustě klientů zvládnout zrakový handicap a navrátit se zpět do společenského života. Řeč je osmašedesátileté Gertrudě Maruščákové ze Sokolova. Ta byla mezi oceněnými v anketě Senior roku.

„Nevím, kdo mě nominoval, ale tuším to. Nevím, jestli jsem si ocenění zasloužila zrovna já, je přeci plno lidí, kteří pomáhají více. Byla jsem nervózní z toho, jak budu muset mluvit do mikrofonu před tolika lidmi,“ říká Gertruda Maruščáková, která si s sebou vzala na slavnostní večer dceru.

Vzápětí však dodává, že měla z ocenění přece jen velikou radost. „Každá taková pochvala vás potěší. Užila jsem si to, a dokonce jsem si i zazpívala,“ dodává.

„V letošním roce bylo na ocenění nominováno celkem 27 osob. Když jsme s kolegy z vedení kraje pročítali jednotlivé návrhy na ocenění, s každým přečteným řádkem v nás rostl obdiv a úcta vůči všem nominovaným. Jsem nesmírně ráda, že právě díky této anketě můžeme veřejnosti ukázat, že život po 60 rozhodně nekončí a že jsou mezi námi tací, kteří si umí podzim života užívat, jak se patří. Jejich životní příběhy jsou pro nás velkou inspirací a moc bych si přála, aby takovýchto vitálních seniorů bylo v našem kraji co nejvíce,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Držitelé titulu získali speciálně navržené ceny od sklárny Moser, pamětní listy, dárkové koše a květiny. Pro všechny nominované byl zároveň v Kulturním centru Svoboda v Chebu připraven bohatý kulturní program. Písně z Divadla Semafor zazpíval herec, zpěvák a textař Jiří Štědroň, o chvíle napětí se postaralo akrobatické vystoupení a k tanci i poslechu zahrála kapela Parohanka z Chebu. Nechyběla ani tombola s losováním o drobné dárky.

Myslivci.
Odstřel prasat ve městě začal