„ISŠTE Sokolov reaguje jako jediná střední škola v ČR na opatření vlády ČR při návratu žáků ke vzdělávání,“ řekl minulý čtvrtek její ředitel Pavel Janus. Jak zdůraznil, škola dlouhodobě testuje nejmodernější bezpečnostní a elektronické prvky zajišťující nejen provoz, ale i funkční bezpečnost osob vně i uvnitř školy v Sokolově. Spolupráce s asociací přináší i své plody v podobě dílčích vizualizací školního řádu, zabezpečení ochrany proti požáru a v poslední době i ochraně proti přenosu infekčních onemocnění ve škole.

Již před samotným vstupem do školy je naznačena metrická síť bodů pro snazší orientaci příchozích a definování doporučených rozestupů žáků. Ti projdou řízeným bezdotykovým karuselovým vstupem k turniketovým zábranám, kde si načtou z karet jedinečný osobní kód pro vstup oprávněných osob do objektu školy. Žáci se při identifikaci pohybují v perimetru řešení pro hromadné měření tělesné teploty osob, které je založeno na použití kombinace speciální termokamery a softwaru pro vyhodnocení.

Projekt výstavby BMW Group vývojového centra u Sokolova  pokračuje.
Projekt výstavby BMW Group vývojového centra u Sokolova pokračuje

„Získaný obraz s teplotní informací se okamžitě zobrazuje na monitoru. Systém efektivně měří teplotu jednotlivých osob ve skupině až patnácti osob vstupující do objektu bez zbytečného shlukování. Zvukem a obrazem upozorní na osoby se zvýšenou teplotou. Vše je funkční bez nutnosti pořizovat záznam. Výstup měření lze navázat na vstupní turnikety a další zařízení,“ říká prezident Asociace bezpečná škola Libor Sladký.

Termokameru i software asociace zapůjčila střední škole bezplatně. Jasné a stručné informace jsou cenným přínosem práce se žáky i zaměstnanci.

„Všichni žáci i zaměstnanci jsou na takovýto způsob vnitřní komunikace zvyklí,“ konstatuje ředitel školy Pavel Janus.

Ilustrační foto
Čeští hosté na vouchery slyší, k dovolené si vybírají Karlovy Vary