Němečtí obchodníci lákají české zákazníky na jeden z největších trhů s vánočními stromky v Německu. Nachází se pouhých 12 kilometrů od Kraslic v německém městečku Wohlhausen. Ještě dnes je možné pořídit vánoční stromek.

Kdo se byl podívat na proslulém Vánočním trhu, jistě nelitoval. Pořadatelé se starají o zábavu všech přítomných. Malé děti mají možnost zhlédnout pravidelná vystoupení či si zazpívat spolu s obřím sněhulákem. K dispozici je i malý kolotoč. Dospělí si mohou ve zdejších obchodech vybrat z nepřeberného množství vánočních dekorací, výrobků či pochutin.

Po celý den se rozlévá čaj a svařené víno, které jsou zdarma, stejně jako vstup na trhy. Největším trumfem jsou však vánoční stromky. Na výběr je z mnoha druhů a velikostí. Kdo chce malinký strom, dostane ho. Kdo chce sedmimetrový, dostane ho též. Zákazníci musejí počítat s tím, že těsně před Štědrým dnem už nebudou mít takovou nabídku jako před dvěma týdny. Stále je však z čeho vybírat a ceny stromků s blížícími se Vánocemi klesají.

„Jezdíme pro stromek do Wohlhausenu každý rok. Jsou nádherné, krásně voní a vydrží až do konce ledna," říká jeden ze zákazníků, Ladislav Minařík z Kraslic.