Na řece Ohři, která je v tuto dobu plná vodáků, ve středu sice pracovali dělníci s bagrem, ale dělali úplně něco jiného. Na pravém břehu řeky teprve připravovali místa, kde budou moci vodáci před stavbou vystoupit a za ní se opět nalodit.

„Opravdu se mělo už začít bourat, ale mluvili jsme se stavbyvedoucím a začne se až v nejbližších dnech. Stavaři na staré lávce už demontovali zábradlí a dokončují pomocný most a přípravné práce,“ říká místostarosta Sokolova Jan Picka.

Nástupní a výstupní místa pro vodáky, která dělníci dokončili ve středu, však vybudovalo město na své náklady. Nesouvisela totiž s projektem a jejich potřeba vyplynula až z jednání s vodáky. Původní plány byly takové, že se bude demolovat na podzim, kdy vodáci na řece nejsou. Ty však vzaly zasvé, bourá se v plné vodácké sezoně a situaci bylo třeba řešit.

„Zástupci firmy nám nabídli, že tato místa vybudují,a zároveň sdělili cenu za dílo. Nám se zdála vysoká, a tak jsme zakázku zadali naší firmě Sokolovské technické služby, které ji dodělaly mnohem levněji,“ dodal Picka.

Projíždějící vodáky sice upozorňovaly značky a letáky na to, že se má bourat lávka, ale když se nic nedělo, projížděli pod ní dál.

„Na nájezdech do řeky a z řeky teprve dělníci pracovali. Na mostě byl klid, nikde nikdo, a tak jsme jeli po řece dál,“ říká Matěj Lístecký, který na Ohři v našem kraji dorazil až z dalekého Brna.

Po demolici staré lávky začne stavba nové. Stát bude téměř 50 milionů korun a stavbu zaplatí stát z fondů na zahlazování důsledků důlní těžby. Jako neuznatelné náklady však vyřadil ze zakázky veřejné osvětlení a kamerový systém. Město Sokolov se rozhodlo je zaplatit ze svého.

Stát dodá miliony na opravu silnice v Sokolově.
Stát dodá miliony na opravu silnice v Sokolově