Statek Bernard ožil na celé sobotní odpoledne, přijeli návštěvníci z celého Karlovarského kraje. Nádvoří bylo plné stánků s trdelníky, palačinkami, tradičními sýry a dalšími pochoutkami, nechyběla přehlídka řemesel.

„Dceru nejvíce zaujala výroba vonných svící, jsou nádherné. Dlouhou dobu jsme se chtěli s rodinou na Bernard podívat, ale až teď se nám podařilo časově stihnout výlet. Poříčská pouť se povedla," říká návštěvnice Květa Černá z Karlových Varů. Na Statek Bernard přijela i taneční skupina ze Sokolova Beat Gereation Street dance, veřejnosti se představila dokonce nejmladší skupina juniorů. Za svůj výkon sklidila velký potlesk. „Zatím má tato skupina nejméně členů, jsou to tanečníci ve věku od šesti let, doufáme, že se nám podaří ještě rozrůst. V úterý pořádáme nový náborový den a věříme, že přidá do našich řad více dětí. Je náročnější tančit s menšími dětmi, ale pokud je to baví, tak je dobré začínat co nejdříve. Pravdou je, že více se daří děvčatům, chlapci v tomto věku nejsou tolik ambiciózní. U starší skupiny pak přichází pokrok dopředu," svěřil se trenér skupiny Roman Krátký.

Podle něj je v dnešní době náročné jako taneční skupina uspět. Přestože děti sbírají různá ocenění a v soutěžích postupují, jsou prý další kola finančně náročná. Skupina věří, že se jí podaří zvládnout i náročnější soutěže a získat tak lepší jméno. „Chtěli bychom se s dětmi posunout dál, zasloužily by si to. Tréninkům se věnují s velkou zodpovědností, v soutěžích jsou úspěšné, tak věříme že postoupíme dál," dodává trenér. Celodenní akci na Statku Bernard završilo vystoupení skupiny večer hity skupiny Kabát v podání Kabát revival Plzeň.

Klára Čurlinová