Vedení města jinak zůstává prakticky ve stejném složení jako v minulém období. Ve funkci starosty zůstává Zdeněk Bednář, jediným novým členem rady města bude Jan Zapf z hnutí LOPATA, který nahradí Rudolfa Flašku.

„Důvodem pro vznik této pozice byla skutečnost, že bychom si přáli zprofesionalizovat řízení kultury, cestovního ruchu, propagace i dalších záležitostí. Protože Loket nikdy nebude průmyslové město, chceme se ještě mnohem víc zaměřit na to, aby se stal městem ryze turistickým. Povinností je kolem toho ale tolik, že to sám starosta nemůže časově zvládat. Ani neuvolněný místostarosta," vysvětlil vznik pozice Zdeněk Bednář (TOP 09) s tím, že druhou variantou byl vznik sociálního odboru městského úřadu. „Naším cílem je především přitáhnout zájem lidí do centra města. Vše se bude ladit a plánovat s programem na hradě a v amfiteátru, tak aby se Loket stal opravdu živým a vyhledávaným místem. Mým úkolem ale bude také například řešit s krajem budovu loketského internátu, zjistit možnosti dotací na vznik společenského sálu ve Dvoraně nebo řešit otázku dostupnosti lékárny či bankomatu pro místní občany," nastínil Petr Zahradníček (TOP 09). Sám má na poli kultury bohaté zkušenosti. „Samozřejmě to přinese změny i do mého osobního života, některé aktivity budu muset omezit. To, že je mi tato oblast blízká, je ale jeden z důvodů, proč jsem se do toho s chutí pustil. Zároveň se tak v mnohém odlehčí starostovi," doplnil Zahradníček.

Koaliční jednání proběhla v Lokti poměrně hladce. Starostou zůstal Zdeněk Bednář (TOP 09), příliš se nemění ani složení rady města, kde dále usednou Radek Hejna (SZ), Lubomír Stehlík (KONS) a nově Jan Zapf (LOPATA). „Při jednáních jsme respektovali výsledky voleb," uzavřel Zdeněk Bednář.