Aktuálně zde probíhají stavební úpravy pro instalaci buňky s kanceláří a sociálním zařízením. Do budoucna by se útulek měl dočkat i rozšíření – místo současných čtyř by zde mohlo být deset nebo dokonce patnáct kotců. Návštěvám opuštěných psů ovšem probíhající rekonstrukce nebrání.

„V zařízení jsou nyní tři psi, mám je u sebe doma. Původně jsme předpokládali, že úpravy v útulku proběhnou za chodu, nakonec to ale nešlo. Přesto po domluvě mohou zájemci pejsky navštívit a dohodnout se třeba i na adopci," uvedla pracovnice útulku Markéta Hauzrová.

Město záchytné zařízení ve Vančurově ulici postupně buduje do definitivní podoby. „Provizorní zapůjčenou buňku se zázemím nyní nahradí nová, kterou jsme zakoupili. Součástí je i kancelář pro personál nebo sociální zařízení. Aktuálně v zařízení probíhají stavební úpravy, aby buňka mohla být ukotvena," informovala Ilona Nehybová z odboru správy majetku chodovského městského úřadu s tím, že do koupě buňky se investovalo 260 tisíc. V příštím roce by měly přijít na řadu kotce pro další zvířata. „Momentálně máme v zařízení spíš provizorní kotce. Chtěli bychom jich vybudovat celkem deset – zděných, zateplených a dobře chráněných proti větru. Potenciální budoucí kapacita útulku je ale až patnáct kotců," řekl dosluhující místostarosta Patrik Pizinger. Na další úpravy záchytného zařízení město zatím vyčlenilo 380 tisíc korun.