Provoz nově zrekonstruovaného Multifunkčního centra Březová se postupně rozjíždí. V těchto dnech si nový vedoucí Michal Bedeč osvojuje všechny související náležitosti.

„Pracuje se například s externím dodavatelem na nových internetových stránkách, dále bylo třeba vyřešit přemístění dramatického kroužku, posléze následuje nastěhování loutkářů, spousta práce ho čeká v souvislosti s likvidací bývalého inventáře, umístěného prozatím v několika skladech, kdy ještě bude třeba vyhodnotit, co bude ještě využitelné a co případně navrhnout k likvidaci či k prodeji," nastínil starosta Březové Miroslav Bouda náplň posledních týdnů.

Dalším úkolem je připravit provoz kina, kdy v první fázi se připravuje tradiční nedělní dětské představení a posléze bude přistoupeno k promítání klasických filmů, a to hlavně po získání zkušeností z okolních kin. Řešit je třeba také program činnosti, provozní řády, obecné zajištění kulturních akcí tradičních i nových, ke kterým bude patřit například vystoupení sokolovských ochotníků.

V neposlední řadě patří k dalším úkolům také dokončení orientačního systému v budově. Řešily se i možná malé, ale svým významem důležité věci, jako je například doplnění zábradlí v kinosále u schodiště a u jeviště.

Druhá etapa jen podtrhla multifunkčnost celého zařízení. Stávající sportovní halu, kde sídlí také bowling, restaurace a řada dalších aktivit, doplnil kinosál a malý sál. Přibyla i nová knihovna, a to jak městská, tak školní. Ta bývalá sídlila ve druhém patře radnice ve stísněných prostorách. A moderní knihovna potřebuje pro řadu školních i mimoškolních aktivit zejména prostory. U kinosálu nechybí příslušná technika včetně moderního ozvučení. A řada občanů také volá po pronájmu menších sálů pro různé semináře, srazy či oslavy.

„To jim budeme moci nabídnout. Moderní trend je například uspořádat firemní sportovní den a večer posezení," nastínil Bouda. Své zázemí konečně dostaly místní činorodé kroužky, ochotníci pro svou činnost i kulisy či například účastníci a porotci každoroční pěvecké a muzikální akce Březovský lístek. A novinkou je i domácí letní kino.

To je opět s přívlastkem multifunkční. Kapacitu má 100 až 150 lidí a sloužit bude nejen filmovým fanouškům. Mohou ho využívat školáci či místní úspěšní prakisté.