Ten poslední, který nese název Krušnohor, byl nyní otevřen v Kraslicích na Sokolovsku. Krušnohor, který má ve svém znaku jelena, otevřela rodina Kopeckých a Sladkých slavnostně společně s asi osmi stovkami návštěvníků v nově otevřeném pivovaru v Tisové u Kraslic. Lidé měli možnost ochutnat dvanáctistupňový ležák, tmavý čtrnáctistupňový ležák a speciální šestnáctistupňové pivo IPA, které se vyrábí z amerického chmele. „Ostatní piva vaříme z ryze českého kvalitního chmele," říká cenami ověnčený, teprve jednadvacetiletý sládek Martin Melzer, který je autorem receptu. Piva Krušnohoru se podle jeho slov vyznačují svou hořkostí.

Spolumajitel rodinného pivovaru Krušnohor Vlastislav Kopecký řekl, že k otevření vlastního pivovaru se rozhodl, aby povznesl rodinné podnikání. „Chtěli jsme v dnešní tvrdé konkurenci zase o něco povýšit rodinný hotel. Nezbývalo než vymyslet vlastní produkt, na který bychom nalákali nové hosty k nám do Krušných hor. A právě pivo s vyšší hořkostí se nám zdálo jako skvělý nápad," uvedl Kopecký.
Kromě stávajících piv chce Krušnohor vařit i pivní speciály včetně pšeničného piva. „Pivo chceme distribuovat v našem okolí a zaměříme se i na německý trh, který je podle mého názoru oproti Česku poměrně zaostalý," doplnil. Technologie pivovaru Krušnohor je schopná vyprodukovat ročně až sedm tisíc sudů. Kopecký očekává v prvních letech prodej až dvou tisíc sudů.

Oblíbenost piv a pivních speciálů roste. Před pár dny začal sokolovský pivovar Permon vařit nové pivo Horňák 90. Prémiový ležák pivovar připravil k 90. výročí otevření sokolovského Hornického domu. Vlastní pivo vaří také například pivovar v Chebu, v Kynšperku nad Ohří, Svatý Florián v Lokti, Hastrman v Hroznětíně nebo Zámecký pivovar v Chyši.