Co je koronavirus?Zdroj: DeníkJak uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje Michaela Zajíčková, jedná se o jednotlivce, nikoliv například rodinu. Jejich čtrnáctidenní karanténa skončí 11. března. „Za celou dobu jsme testovali na přítomnost koronaviru čtyři lidi, tři z nich měli negativní nález, na výsledek u toho čtvrtého čekáme, bude hotový zítra,“ upřesnila včera mluvčí hygienické stanice.

V úterý se na krajském úřadě uskutečnilo jednání, kterého se účastnili právě zaměstnanci hygieny, již zodpovídali dotazy starostů, ředitelů škol i ředitelů příspěvkových organizací z oblasti sociálních služeb. „Pokud někdo nebyl přímo v zasažené oblasti, nemá kritickou cestovní anamnézu a nemá příznaky spojené s koronavirem, neznamená to automaticky, že by měl být vyloučen ze školy či zaměstnání,“ reagovala znovu Zajíčková na dotaz, který se týká například lidí, již během jarních prázdnin pobývali v italských Alpách.

Ilustrační fotografie.
Posudek na školku už řeší čtvrtý znalec v pořadí

Podle karlovarské primátorky Andrey Pfeffer Ferklové nemá město v tuto chvíli žádnou informaci o možných problémech ve školách.

„Potíže začínají mít ale hotely. Hoteliéři se na nás obracejí, že mají velká storna na březen,“ poznamenala primátorka s tím, že o tom bude jednat s asociací hotelů.

Na základě doporučení Bezpečnostní rady státu platí od úterka zákaz návštěv v nemocnicích v kraji. „Neuvažujeme, že bychom plošně zavedli zákaz do domovů pro seniory. Vydáme ale doporučení, aby byly návštěvy co nejvíce minimalizovány,“ dodal náměstek primátorky Tomáš Trtek.

Ilustrační foto.
Za zkopání muže hrozí agresorovi tři roky vězení

Bezpečnostní rada státu včera nakonec neodsouhlasila zákaz pořádání kulturních akcí nad 5 tisíc lidí. „Pokud by k tomu ale došlo, jsme schopni omezit počet prodávaných vstupenek na hokej do pěti tisíc kusů,“ uzavřel ředitel KV Areny Roman Rokůsek.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník