O hlavní cenu se utkali nejen zkušení vrhači, ale i ti, kteří sekeru drželi poprvé v životě. „První ročník jsem pořádal na Mýtince,“ informoval Miroslav Cornel. „Letos jsme v Nebanicích na hřišti. Uvidíme, kde budeme příští rok. Rád bych totiž z této soutěže udělal takové putovní klání,“ uvedl.

Bohužel na počtu soutěžících ve startovním poli se podepsal koronavirus. „Původně jsme plánovali, že akce bude součástí jiné, ta byla bohužel zrušena. Navíc někteří vrhači nedorazili, tento netradiční sport má zázemí hlavně od Českomoravské vysočiny na Moravu. U nás v kraji není rozšířený,“ posteskl si Miroslav Cornel. Ale i tak se bylo na co dívat a ti, kteří vrhače viděli při práci poprvé, valili oči.

A některé to dokonce chytlo natolik, že zkusili vzít sekeru, hodit s ní a pak se do soutěže přihlásili také.

Borci se utkali v hlavní disciplíně, která se velmi přibližuje soutěži v šipkách, ale má svá specifika a závodník může využít řadu kombinací jak v ní uspět. Stříbrný tomahawk si nakonec z Nebanic odvezl Jiří Žižka alias John z Plzně.

Miroslav Cornel se vrhačství věnuje čtyři roky a byl by rád, kdyby se podařilo členskou základnu v Karlovarském kraji rozšířit, rád by získal a cennou radou podpořil
zájemce. Společně se svým kolegou proto v Chebu založili Spolek přátel netradičních sportů W.A.C.O. „Noví členové z řad žen a mužů jsou vítaní,“ dodal.

Most do Hájů prošel rekonstrukcí.
Most je opravený. Má cihlově oranžovou barvu