Špitály nabízí benefity, školicí programy, stabilní zázemí, ale marně. Zdravotníky platové podmínky nelákají, naopak míří do zahraničí. „Studovala jsem vyšší odbornou školu proto, abych mohla mít lepší práci, jenže v Čechách nejsou dobré podmínky. Netýká se to pouze Karlovarského kraje. Je to dané systémem vzdělávání, dříve stačila maturita, abych byla kvalifikovanou sestrou, dnes to tak není. Řekněme, že jsou sanitáři, pečovatelé, potom my s odbornou školou a mezi tím mezera. Do té ale spadáme automaticky my z odborné školy a vysoké školy, maturita jako by neměla vůbec žádný význam. Platové podmínky mají zdravotní sestry podhodnocené. Když porovnám platy tady a v nedalekém Německu, je to opravdu k smíchu. Rozdíl čtyřicet tisíc je skutečně moc," říká svůj názor sestřička Veronika Fišerová. S nedostatkem zdravotních sester se potýká i sokolovská nemocnice, jako soukromý subjekt se snaží být více individuální, přesto prý nelze vyhovět vždy podle představ. Nemocnice lákají na spoustu benefitů i placené kurzy, zdravotníci ale nemají zájem.

„Nemos nabízí svým zaměstnancům zajímavou a zodpovědnou práci s možností realizovat své nápady. Zajišťujeme plně hrazené vzdělávání, širokou škálu benefitů, odborný růst a odpovídající mzdové ohodnocení. Nabízíme také individuální přístup při hledání optimální formy spolupráce, například zkrácené úvazky a 4 týdny dovolené + 1 týden placeného volna navíc," přiblížila možnosti zaměstnavatele mluvčí Markéta Singerová s tím, že i přes širokou nabídku je nouze o zdravotní sestry a lékaře. „Bohužel i my se potýkáme s nedostatkem zdravotního personálu. Nejsme jediní, stejný problém řešíme v ostrovské nemocnici, tak jako další nemocnice v kraji. Systém vzdělávání má skutečně velký podíl na tom, jaká situace ve zdravotnictví vznikla. Zdravotní sestry s vysokou školou mají náročnou práci, je pochopitelné, že očekávají lepší platové podmínky," doplnila mluvčí. Nedostatek zdravotních sester i lékařů trápí Ostrov, Karlovy Vary, Sokolov i Cheb. Problémy mají i léčebny dlouhodobě nemocných.

O náročnou práci se tak dělí stále menší počet zdravotníků. „V práci si musíme rozdělit úkoly, které normálně zastupuje třeba šest lidí, teď jsme čtyři. Převlékat postele, umývat pacienty, rozdávat jídlo, zajistit převozy na vyšetření a podobně. Jedno oddělení má třeba 40 klientů, je opravdu náročné stihnout všechno. Lidé si stěžují na nepříjemné zdravotníky, nikdo se jich ale nezeptá, kdy naposledy pořádně spali nebo odpočívali. Přeji si, aby konečně někomu došlo, jak důležití pracovníci jsme," říká pečovatel Tomáš Veselý. Zájem stoupl ve zdravotnické oblasti například o kurz sanitáře. Lidé, kteří nemají zdravotnickou školu, a přesto by chtěli pracovat ve zdravotnických zařízeních, tak mají šanci získat práci.

Klára Čurlinová