V době dlouhé a vleklé koronavirové pandemie hledali v Mateřídoušce nápad, jak klienty motivovat. “Výroba betlému se neujala a pak přišel kolega s tím, že by mohli vyrobit mlýnek do jáchymovského údolí. Pro to se klienti doslova nadchli,” s potěšením konstatovala Věra Bráborcová, ředitelka Mateřídoušky. Mlýnek vyráběli od dubna letošního roku, všechno na něm je ruční práce, kterou vychovatelé rozvrhli tak, aby se mohli zapojit všichni. “Konečný výtvor byl opravdu hodně pracný a je opatřený logem Mateřídoušky,” poznamenala ředitelka.

Loket
V Lokti právě dokončují nový dopravní terminál a na podzim chtějí i Dvoranu

Na počátku června se pak klienti společně s vychovateli vydali do Jáchymova a “mateřídouščí” mlýnek na potok sami umístili. Výlet si moc pochvalovali, počasí se vydařilo a byl i prostor pro to, opéct si buřtíky.

Pokud se chcete podívat na nový přírůstek i na dalších více jak sedmdesát mlýnků, udělejte si pěkný výlet. Vydáte se z lázeňské části Jáchymova kolem hotelu Radium Palace. Po zhruba 500 metrech lesní cesty dojdete do zákoutí jáchymovských lesů, kde na místním potůčku klapou mlýnky různých podob, které vyrobili jednotlivci i různé spolky. “Traduje se, že mlýnky jsou zde umisťovány od roku 1906,” uvádějí Krušnohorské výletní noviny.