Důvod je jednoduchý, atraktivní sportovní akce se s novými ročníky rozrůstá o další sportovní aktivity. A v sobotu tomu nebylo jinak.

Areál tamního multifunkční hřiště se proměnil v jedno velké sportoviště, kde se kromě streetballu dospělých odehrál vůbec poprvé napínavý turnaj ve fotbálku a poprvé se ve streetu utkaly i děti. „Chceme postupně Street Games rozšiřovat o další sporty, příští rok třeba o florbal, který je mezi mládeží velmi oblíbený," řekl pořadatel sobotního turnaje Jaroslav Obruča. Ten je s třetím ročníkem maximálně spokojený. „Díky podpoře města, kraje a řady sponzorů se daří připravovat turnaj na úrovni. Všichni účastníci odchází s cenami, i když se neumístí na prvních příčkách. Chceme tak motivovat ke sportu nejen děti, ale i dospělé," doplnil. Pořadatelé navíc spojili Street Games i s charitou. V sobotu vyhlásili Běh za dobrou věc.

Návštěvníci i sportovci se bez váhání postavili na start oválu kolem centrálního hřiště, které buď oběhli, nebo prostě jen prošli. Za každého účastníka pak organizátoři věnovali deset korun pro Pavla Kováře z Ostrova, který je upoutaný na invalidní vozík. V kraji na něj myslí široká veřejnost a z výtěžku mu bude zakoupeno speciální kolo pro vozíčkáře, takzvaný handbike. Běhu za dobrou věc se zúčastnilo přesně 201 lidí. „Překonali jsme rekord z minulého ročníku. A to téměř o 40 lidí," řekl spokojeně další z pořadatelů Lukáš Sámek.

Šek si přímo na místě převzal sám Pavel Kovář, který se na invalidním vozíku Běhu za dobrou věc také zúčastnil. „Je úžasné, jak se lidé a kamarádi ve sportu stmelili a snaží se mi pomoci. Díky výtěžku z Kraslic jsme se přiblížili k sumě, která je ke koupi kola zapotřebí. Kolo stojí 150 tisíc korun a já doufám, že už příští rok ho přivezu na další turnaj do Kraslic a lidé si budou moci vyzkoušet, jak takové kolo funguje," řekl Kovář. Už příští sobotu ho budou moci podpořit návštěvníci Hornické pouti v Sokolově, kde se budou dělat benefiční shyby a za každý provedený věnuje město Sokolov Pavlovi pět korun.

No a jak letošní ročník dopadl? Na jednotlivá sportoviště se postavilo celkem jednadvacet týmů. Prvenství v dětském streetballu zamířilo do BSK Tatran Kraslice, nejlepšími fotbalisty se stali borci z Rotavy, kteří v napínavém finále porazili fotbalisty Kraslic těsným rozdílem jedné branky, a atraktivní street dospělých vyhráli basketbalisté ze Sokolova. Ti si to ve finále rozdali s kraslickými protihráči. „Pěkné sportovní výkony, perfektní atmosféra a vše okořeněno prvenstvím. Byl to vydařený turnaj. Chybět nebudeme ani příští rok," řekl basketbalista Ondřej Štych z vítězného týmu, který jinak obléká dres BK Sokolov.