Kulturní sezona odstartuje naplno tento pátek v Lokti. Příznivci kvalitní muziky se mohou těšit na české legendy a v sobotu pak na revivalové kapely. Dva dny plné hudby navíc doplní víkendové trhy, které zaberou spodní část historického náměstí v centru města. Organizátoři slavnostního zahájení sezony slibují, že kdo o víkendu zavítá do Lokte, jistě neprohloupí. „Letošní program kulturního léta bude skutečně hodně nabitý, zajímavý a žánrově pestrý," prohlásil místostarosta Lokte Petr Zahradníček.

V pátek pod hradem zahrají Vladimír Mišík a ETC, Ivan Hlas, Luboš Andršt Blues Band, Michal Prokop a FRAMUS 5. V sobotu se pak v přírodním amfiteátru rozjede pořádná česká pařba se skupinami Walda Gang, Kabát Revival Plzeň, Deep Purple revival, Morčata na útěku a Tajfun. Tato sestava určitě nenechá publikum ani na chvíli vydechnout.

Živo bude o víkendu také na náměstí před radnicí. „Vyroste tu velký pivní stan, ve kterém se uskuteční koncert s názvem Loket sobě! Během něj vystoupí místní kapely i skupiny ze vzdálenějších míst," poznamenal Zahradníček.

Městské trhy nabídnou široký výběr zboží a výpěstků od regionálních farmářů a řemeslníků. „Prodejci zaberou všech dvacet dva stánků. Z jejich strany byl tak veliký zájem, že jsme museli některé i odmítnout. Lidé si budou moci zakoupit ovoce, zeleninu, květiny, sýry, maso, ale i dokonce keramiku," vyjmenoval místostarosta. Trhovci začnou prodávat v sobotu i neděli od 9 hodin.