Na zimu se vlekaři již naplno připravují a jen doufají, že přijdou mrazy, aby mohli díky zasněžování spustit vleky co nejdříve. „Pro letošní sezónu jsme opět rozšířili zasněžovací systém o jedno vrtulové sněžné dělo a nakoupili jsme další tři tyče,“ říká provozovatel bublavského skicentra Jiří Lhota. Mezi novinky patří i přemístění lyžařské školy do vlastního zázemí. „Chceme také ještě stihnout vybudovat nový, osmdesát metrů dlouhý vlek u Lesní sjezdovky, který bude určený pro víkendové lyžařské školy. Ten tak odlehčí běžnému provozu na vedlejší sjezdovce,“ poukázal Lhota.

Skicentrum, které si oblíbily především rodiny s dětmi, rozšíří i půjčovnu vybavení, o které je každý rok větší zájem. „Současná kapacita už totiž nestačí,“ dodal.

Půjčování lyžařského vybavení je hitem i v ostatních skiareálech. Na jeden den si je možné půjčit celý set za 350 korun pro dospělého. 220 korun pak stojí půjčení pro dítě. Rodiny si tak dokáží spočítat, kolik ušetří, když vyrazí na hory jen třeba několikrát do roka a musely by si samy kupovat kompletní výbavu. Některé obchody dokonce nabízí zapůjčení kompletního setu na celou sezónu za dva až tři tisíce korun.

Jak již Deník informoval, zásadní novinky se dočkají návštěvníci skiareálu na Klínovci. Ten pracuje na propojení skicentra se sousedícím Neklidem a na přímém propojení s Božím Darem. „Výsledkem bude rozšíření skiareálu Klínovec z původních 18 na 31,5 km. Z toho budeme 21,2 km zasněžovat technickým sněhem. Celková plocha tratí se zvětší z 417 tisíc na 737 tisíc metrů čtverečních,“ uvedla mluvčí skicentra Hana Hoffmannová.

Klínovec označuje novinku jako naprosto revoluční. „Celý lyžařský komplex bude obsluhovat hned pět lanových drah, z toho jsou dvě s oranžovou krycí bublinou.“

Novinek čeká lyžaře a snowboardisty v Krušných horách celá řada. Jedno je ale jasné, podraží ceny permanentek. Vlekaři však slibují jen symbolické v řádech desítek korun.

Jedna z akcí na statku Bernard
Pomozte vytvořit kalendář akcí