Letošní lyžařská sezóna v zimních střediscích láme rekordy. V horské Bublavě si vyznavači zimních sportů nemohli od 10. ledna stěžovat na kvalitní lyžařské podmínky. Uplynulý víkend sem zavítali poslední nadšenci zimních sportů. V neděli se rozhodli tamní vlekaři ukončit sezonu, ale hned v pondělí začínají přípravy na tu další.

Lyžaři, kteří by v našem regionu ještě chtěli brázdit zasněžené svahy, mají možnost na Klínovci. Tamní provozovatelé hlásí, že vleky budou jezdit minimálně do 21. dubna.

„Sezonu jsme ukončili v neděli odpoledne. Doposud byly ideální podmínky a sjezdovky jsou upravené. Letošní zima byla dlouhá a lidi už tolik nejezdí. Přes týden už to byl ztrátový podnik," říká provozovatel bublavského areálu Jiří Lhota. Již dnes se však vlekaři začínají připravovat na další sezonu. Kromě klasické údržby se vrhnou na další novinky, kterých bude hned několik.

„V pondělí začínáme řešit lepší zasněžování," konstatuje Lhota. Na mysli měl další čerpadla či rozvody ke sněžným dělům. Neopomněl zmínit další chystané novinky pro příští sezonu. Jde o vybudování lepšího zázemí pro začátečníky, včetně dětského hřiště. A do třetice se vlekaři vrhnou na ještě větší kapacitu půjčovny lyžařského vybavení, včetně servisu s tím spojeného.

„Již teď máme kvalitní půjčovnu značkového vybavení. Letošní zima nám však ukázala, že zájem o ni je stále větší. Nejen zahraniční klientela, ale i Češi se naučili využívat právě těchto služeb," dodal Lhota. Pohrává si také s myšlenkou vytvoření jakési skikrosové trati, ale to prý ukáže až čas. „Byl jsem na letošním Snowbitch cupu a byla to paráda," ocenil jeden z mladíků nedávnou akci.

Letošní zimu si pochvaluje i Adam Svačina z nedalekého Klínovce. „Čísla hovoří o tom, že náš areál navštívilo o deset procent více návštěvníků než loni. Postavili jsme další lanovku a lepší služby se projevují. Pojedeme minimálně do 21. dubna a pak se uvidí," dodal Svačina.

Na Klínovci bude v provozu jedna z lanovek i přes letní sezonu. Vyvážet na vrchol bude vyznavače cykloturistiky.