Vynikající známkou ohodnotila krajská hygienická stanice kvalitu vody v jezeře Michal, ale třeba i v nádržích Jesenice nebo Tatrovice. Horší kvalitu naopak vykázalo například koupaliště Rolava v Karlových Varech. Co se týče teploty, bude ale voda o následujícím víkendu vhodná spíše jen pro otužilce. Horké, slunečné počasí totiž region v pátek opustí.

„Měření kvality vody je dáno legislativou. Měřicí kalendář vypracováváme vždy s ohledem na výsledky předchozích měření na konkrétní vodní ploše. Tam, kde jsou výsledky dlouhodobě příznivé, se měření provádí jednou za měsíc. Na místech s horší kvalitou je pak nutné měření opakovat každé 2 týdny," uvedla Kateřina Jáglová z Krajské hygienické stanice (KHS) v Karlových Varech. „Výsledky měření vždy co nejdříve zaznamenáváme na internetové stránky stanice. Koupaliště Michal v Sokolově má například stabilně vodu vhodnou ke koupání, stejně jako vodní nádrž v Tatrovicích. Na výbornou bylo letos vyhodnoceno i koupaliště Jesenice-Dřenice. Naopak mírně zhoršené vlastnosti vykázala voda koupaliště Karlovy Vary – Rolava," informovala Jáglová. Na stránkách KHS mohou občané najít také veškeré další potřebné informace ohledně koupání v regionu.

Počasí ale prozatím v Karlovarském kraji vodním radovánkám příliš přát nebude. „Nejteplejším dnem bude pátek, kdy by skutečně teploty mohly dosáhnout 25 až 29 stupňů Celsia. V odpoledních hodinách už ale zaznamenáme přibývání oblačnosti s výskytem prvních přeháněk a bouřek," informoval Rudolf Kovařík z meteorologické stanice v Šindelové. Sobota bude podle něj ve znamení přeháněk a mrholení. „V neděli by se ale k vodě mohli vydat alespoň otužilci. Oblačnosti ubude a teploty mohou vyšplhat k pětadvacítce," uzavřel.