A kompars, to měli být samotní lidé, kteří za prezidentem přišli. Sokolovák Miroslav Balatka, který transparent držel, oponoval, že prezident opět lže a o komparsu žádná zmínka na jeho transparentu není. Dotazy samotných občanů se při debatě s prezidentem točily kolem nepřizpůsobivých občanů, průmyslové zóny a s tím související nezaměstnanosti a také kolem kšeftů s bydlením.

Cirkus Zeman, Známý asijský komik opět v Sokolově, Vítej Mioš! v azbuce, Sláva už jen rok anebo Nežádám nic nemožného, prezidenta chci slušného. I s takovými transparenty vítali lidé v Sokolově prezidenta Miloše Zemana. Jeho debatu s občany nenarušovali, vždy počkali, až prezident domluví a odpoví na otázku, a poté se frkačkami či bubínkem a činely připojovali k potlesku občanů.

„Je to podobné jako v televizní show Jana Krause, když se někdo pokusí o vtip a lidé tleskají a kapela se přidává. S velkou radostí vítáme poslední rok prezidentování Miloše Zemana, ostudy této země," řekl jeden z přítomných Tomáš Kábrt. K němu se přidali i další.

„Z Prahy přijel výborný asijský komik a my jsme ho přišli přivítat i s transparenty. Přijel Cirkus Zeman a my jsme nemohli zůstat stranou," řekl Balatka.
„Myslím si, že můj transparent mluví za vše. Nechci opravdu nic jiného než slušného prezidenta, a to ten náš není," řekla Tereza Flaková.

Skupinku lidí sledovali policisté v civilu a jednal s ní i antikonfliktní tým.

Na mítinku slíbil prezident občanům, že se bude pídit po tom, proč stát podporuje pouze chebskou a nikoli tu sokolovskou průmyslovou zónu, když je v Sokolově osmiprocentní nezaměstnanost. „Myslím si však, že v této skupině lidí ne každý chce pracovat. A pokud pracovat nechce, navrhuji sebrat těmto lidem sociální dávky," řekl Zeman.

Horní Slavkov bojoval při návštěvě Miloše Zemana s větrem, stan drželo osm hasičů

Horní Slavkov – Město Horní Slavkov, které včera navštívil prezident Miloš Zeman, bojovalo s větrem. A to na tamním náměstí před radnicí, kam hlava státu přijela debatovat s veřejností. Proti ale bylo počasí.

Na náměstí vzniklo provizorní zaplachtované pódium, na kterém byly kromě aparatury umístěny i venkovní ohřívače. Silný vítr přitom ještě před samotným usednutím Miloše Zemana aparaturu porazil. Ochranka pak ihned celé pódium zkontrolovala a na místo přispěchala skupinka osmi hasičů, kteří během diskuse s občany stan přidržovali.
Ve Slavkově zaujal Zemana zejména boj radnice proti neplatičům. Ta začala zazdívat vchody do jejich bytů.Návštěva prezidenta republiky na Sokolovsku.Zdroj: Jiří Drozdík

„Je to sice podle mého brutální krok, ale jak se ukázalo, účinný. Doporučil bych ho i v jiných městech, třeba v Sokolově, neboť se platební morálka neplatičů zlepšila o 80 procent," konstatoval Zeman.