Lepší začátek jarních prázdnin si děti na Sokolovsku ani nemohly přát. Tedy alespoň ty, jejichž koníčkem jsou zimní sporty. Do skicentra v horské Bublavě si o víkendu našly cestu celé rodiny a užívaly si ideálních lyžařských podmínek.

„Lyžování je skvělé. V pátek navíc ještě svítilo sluníčko. Sobota a neděle už byly pod mrakem, ale to nám absolutně nebránilo užít si začátek jarních prázdnin na svazích, které jsou pro nás skvěle upravené, s dostatkem sněhu," zhodnotil Marek Komínek, který zavítal do oblíbeného krušnohorského areálu.

Obdobně mluví i Josef Odvody ze Sokolova, otec dvou dětí. „Učíme obě dcerky na lyžích, tak jsme k tomu využili hned začátek prázdnin," řekl v sobotu přímo na svahu a sledoval, jak je jeho šestiletá dcera po boku lyžařské instruktorky šikovná. „Přijedeme určitě ještě v úterý, aby si holky prázdniny pořádně užily," dodal.

Skiareál se o víkendu těšil zájmu vyznavačů zimních sportů. Už od rána si návštěvníci užívali čerstvě upravených svahů. Kdo by čekal velké fronty, mýlil by se. V provozu byl totiž celý areál, a tak se fronty eliminovaly. „Čekali jsme v sobotu v dopoledních hodinách maximálně dvě minuty. To si člověk aspoň trochu odpočine. Na sedačkové lanovce to bylo bez front," liboval si lyžař Pavel Holan, který dorazil až z Prahy.

Naopak frmol zažila obsluha půjčovny. „Od rána máme pořádný šrumec, ale vše zvládáme," hlásil v sobotu od obslužného pultu Karel Šrámek.

I zbytek jarních prázdnin nabídne v horské Bublavě kvalitní lyžařské podmínky. V provozu zůstává celý areál včetně Velkého Bleibergu nebo například školního a dětského hřiště zdarma. „Na sjezdovkách leží v průměru 70 cm sněhu a bezpochyby budeme jezdit do konce března," řekl provozovatel bublavského skicentra Jiří Lhota.