Dívenka z Toužimi trpí svalovou hypertonií, epilepsií a poškozením centrálních zrakových nervů. Nelincez Kraslic lékaři diagnostikovali řadu závažných onemocnění včetně opožděného vývoje. Starost o ně je velmi náročná a vyžaduje nákladnou léčbu a nákup speciálních pomůcek.

A právě na to poslouží vybrané peníze z akce nazvané Společně k cíli s hasiči. Tak se jmenuje v pořadí už třetí ročník benefiční akce, kterou v Ostrově na Karlovarsku pořádají hasiči letos 24. srpna. Chtějí zdolat 48 kilometrů dlouhý úsek z Toužimi do Ostrova.

Logo celé akceZdroj: Deník / Roman Cichocki

Během uplynulých ročníků se podařilo podpořit Nadační fond Šance onkoláčkům, výtěžek tehdy činil přes 72 tisíc korun. V loňském roce peníze putovaly za dvěma chlapci z Chebu a Nové Role. Záchranářům se podařilo získat téměř 76 tisíc korun.

Benefiční akce je určená pro složky IZS, poslední, pětikilometrový úsek ale může zdolat i veřejnost. Hasiči, policisté nebo záchranáři zdolají trasu na kolech nebo koloběžkách.

Začátek je v 8 hodin a potrvá celý den. „Trasa vede ze stanice v Toužimi do Karlových Varů, Hájek až do Ostrova. A právě v Hájku se k nám může přidat i veřejnost,“ řekla organizátorka Ilona Giertl ze SDH Ostrov. Součástí je doprovodný program v Zámeckém parku v Ostrově. Vystoupí kapely Madness, Dlouhej kouř a Meat Mincer. Chybět nebudou ani ukázky kaskadérů ze spolku Mapaje. Děti si užijí oblíbené malování na obličej, skákací hrady, lanovkový traverz nebo ukázky hasičské techniky.

Koupaliště Michal.
Koupališti Michal přezdívají mnozí lidé sokolovské moře