Mladí rybáři z domu dětí a mládeže skládali poslední květnový den rybářskou zkoušku a po vyhodnocení byli slavnostně pasováni na rybáře. Skoro neuvěřitelně zní, že mezi nimi byli i tři prvňáci.


Tuto zájmovou aktivitu vedou v DDM velmi obětavě manželé Havlíkovi. O tom, že svou aktivitu dělají dobře, svědčí fakt, že všech jedenáct dětí složilo zkoušku na výbornou. „Zájem dětí o rybaření je veliký," říká Sylvie Havlíková. Kroužek vede čtvrtým rokem a vždy se snaží mladé adepty připravit perfektně na zkoušky. Nový zákon totiž při testech nerozlišuje zda je rybářovi šest či šedesát let.

Legislativě také nově vyžaduje, aby i děti školního věku měly svůj rybářský lístek. Po absolvování zkoušek většina v kroužku končí a Sylvě Havlíkové začíná práce s novými dětmi.


„Jsou ale i tací, kteří pokračují u manžela. Ten vede starší děti se kterými absolvujeme i množství různých závodů," říká Havlíková. V říjnu se chystají na mistrovství ČR v muškaření, což je prý královská disciplína. Manželé Havlíkovi mají zhruba dvacet mladých rybářů. „Uvítáme pomoc sponzorů, závody jsou nákladná záležitost," dodala Havlíková. ⋌