Zavřená Krejcarová lávka, která spojuje Staré náměstí s rekreačním areálem Jižní lom, dostane nové zábradlí. Město nebude celý rok čekat na případnou dotaci a zábradlí nechá zhotovit ze svého rozpočtu. Práce mohou začít hned. Po instalaci zábradlí půjde o jedinou bezpečnou přístupovou cestu pro pěší. Ti jinak museli doposud do parku docházet po frekventované výpadovce na Citice.

Lávka nesla v minulosti parovod, jehož konstrukce sloužila zároveň jako zábradlí. Potrubí bylo ale při stavbě obchvatu přemístěno na nový silniční most, a Krejcarová lávka tak byla nebezpečná, a tudíž uzavřena.

„Sokolov připravuje rekonstrukci Krejcarové lávky přes Ohři, která je od dokončení obchvatu Sokolova nepřístupná. Město má sice šanci získat na její celkovou rekonstrukci peníze z dotací, ale nejdříve za rok. Proto ji město chce provizorně opravit ze svého," potvrdil místostarosta Sokolova Karel Jakobec.
Pokud to bude staticky možné, tak Sokolovské technické služby zhotoví nové zábradlí.

„Stát by mělo 200 až 300 tisíc korun. Statik to už prohlédl a dal souhlas. Takže přes zimu se udělá zábradlí a lávku zprovozníme, dokud nezískáme dotaci," konstatoval Jakobec.
Rekonstrukce lávky a jejího okolí je jedním z projektů, který by mohl ještě získat poslední prostředky z peněz na zahlazování důlních škod. Jestli uspěje, ale bude jasné nejdříve na konci příštího roku. Město proto nechtělo nechat oblíbenou lávku přes rok uzavřenou.

Původní projekt počítal s náklady na stavbu zcela nové, moderní lávky ve výši asi 70 milionů korun. Tuto variantu však tehdy zastupitelé odmítli. Částka by zřejmě pro získání dotace nebyla reálná. Město dalo projekt přepracovat a snížené náklady by mohly být 40 až 50 milionů korun.