Město však bude pokračovat v přípravě projektu. Radnice nechala podle místostarosty Miloslava Posledního provést třicetimetrový vrt a probíhá čerpací zkouška pro zajištění vydatnosti zdroje vody. "Věc se patrně dostane na červnové jednání zastupitelstva města, aby příprava stavby pokračovala do stupně vypracování projektové dokumentace pro stavební řízení. Rekonstrukce koupaliště však zatím zůstává mimo hlavní priority města," uvedl Poslední s tím, že předpokládaný rozpočet rekonstrukce je zhruba 20 milionů korun. Do obnovy Glasbergu by se přitom Kraslice pustily jen v případě, že získají dotaci.

Podle projektu by byl na Glasbergu vybudován přírodní biotop, který by filtroval vodu, díky čemuž by odpadly náklady spojené s její úpravou. Počítá se s celkovou úpravou koupaliště, zázemí i výstavbou nových parkovacích míst.

Jak vedení města uvedlo, koupaliště není aktuální prioritou. Kraslice totiž stojí před složitou otázkou, zda koupí od dosluhujících lékařů soukromou polikliniku, kterou by město začalo samo provozovat. Zastupitelé jsou nejednotní. Jedni hovoří o tom, že do současného objektu je potřeba zainvestovat 25 milionů a lepší by bylo postavit poliklinikou novou a moderní.
Zastupitelé Kraslic se také musí rozhodnout, zda se město pustí do roky opomíjené dostavby jedné ze svých základních škol za desítky milionů.