V současné době finišují rekonstrukční práce v budově bývalé mateřské školy v Krásně a slavnostní otevření pobočky je naplánováno na 29.září.

V tento den se mimo otevření nové pobočky bude také konat koncert žáků a učitelů ZUŠ v kostele sv. Kateřiny v Krásně. „Vstřícnost současného starosty města Krásna p. Havla je opravdu nadstandardní, myslím, že se noví žáci z Krásna mohou těšit na velmi pěkné, zrekonstruované prostory,“ ocenil ředitel ZUŠ Horní Slavkov Jan Zapf.

„V pondělí 10.září pořádáme jednak výtvarný workshop pro děti z mateřské školy, odpoledne poté workshop pro veřejnost a zápis do výtvarného a hudebního oboru. V hudebním oboru nabízíme studium bicích nástrojů, elektronických kláves, zobcové flétny, houslí nebo zpěvu, nabídku budeme dle zájmu postupně rozšiřovat,“ přiblížil aktivity zušky. V nové pobočce poběží také 1.ročník Akademie umění a kultury pro seniory města Krásno. Akademie s velkým úspěchem proběhla v loňském školním roce v Horním Slavkově, letos je rozšířena do Krásna a ve spolupráci s Městskou knihovnou Loket také do Lokte.

Zájemci se mohou přihlašovat do 20.září na e-mailu jzapfova@zushslavkov.cz.

„Věřím, že aktivity ZUŠ oživí kulturní život v Krásně a veřejnost i vedení města tyto činnosti ocení,“ věří ředitel Zapf.

Zkušební jízda na kraslickém Saporu.
Kola, kam se podíváš. Sjezdovku i vlek testovali bikeři